Over Ons

Over ons

In onze bakkerij te Zevenaar wordt al het brood en banket op ambachtelijke wijze bereid. Deze kwaliteitsproducten worden in onze winkel verkocht en in onze lunchroom geserveerd. Ons bedrijf bestaat al meer dan 120 jaar. Sinds het eeuwfeest mogen wij bij Koninklijke Beschikking het predikaat "Hofleverancier" voeren. En daar zijn wij trots op!

Contact →

De Bakkerij

“In alles wat wij doen geloven we in het uitdagen van de eenvoud. Wij geloven dat je vanuit een pure basis de meest geweldige resultaten kunt bereiken!” “Door duurzaam in ontwikkeling te zijn ambiëren wij het om zowel mens als product iedere keer weer te laten schitteren vanuit een eigen unieke waarde….”

Wij zijn Brood- en banketbakkerij Godschalk

Smaakvol in ontwikkeling

Hofleverancier

Het predicaat Hofleverancier is in 1815 ingevoerd door Koning Willem I en is samen met het predicaat Koninklijk (1806) één van de oudste Koninklijke onderscheidingen van ons land. Dit predicaat geeft bedrijven het recht om het Koninklijk Wapen te voeren, met de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancie

koninklijke producten →


Onze geschiedenis

1901 – 1936

Jan Godschalk is de stichter van het bakkersbedrijf Godschalk. De grondlegger werd op 5 augustus 1867 geboren in Didam. In zijn 33 ste jaar wilde Jan een eigen bakkerij beginnen en had hij zijn ogen laten vallen op een pand aan de Grietsetraat, dat eigendom was van de familie Van Nispen. De voor de bedrijfsvoering nodige Hinderwet vergunning voor “eene brood- en kleingoedbakkerij”werd op 23 maart 1901 door B&W afgegeven voor het pand Grietsestraat A nr. 166. De verbouwing werd ter hand genomen en het was de bedoeling van Jan om vanaf zijn trouwdag met de zaak te starten.

Lees verder…

1936 – 1966

In 1936 trouwde hun zoon Wim Godschalk met Riek Koekkoek. Zij kwam van Loenen op de Veluwe waar haar familie ook een bakkerij en een kruidenierszaak had. Zij namen de zaak over ondanks de donkere wolken welke zich ook over Zevenaar samenpakten vanwege de dreigende oorlog. De grootste klap kreeg het bedrijf te verwerken begin 1945 toen tijdens een bombardement het gebouw voor een belangrijk deel werd beschadigd. Bovendien werden er veel privé-bezittingen gestolen. Gelukkig is het met hun eigen gezin wel goed gegaan. Zij kregen acht kinderen, waarvan er drie in de oorlogsjaren. Na de oorlog stroopten Wim en Riek de mouwen op om het bedrijf vanaf nul weer op te bouwen. Ook stelde zij de bakkerij drie jaar lang open voor collega bakkers, welke ook zwaar waren getroffen in de oorlog. In het kader van het wederopbouw plan ontstond de mogelijkheid om een aangepast gebouw neer te zetten. Zo kwam er een lunchroom bij en ijsbereiding, wat voor die tijd zeer vooruitstrevend was. Hun visie van zaken doen werd beloond door een groeiende naamsbekendheid.

Lees verder…

1966 – 1997

In 1962 kwam hun oudste zoon Jan Godschalk in de zaak werken. Hij leerde veel van zijn ouders zowel vaktechnisch als zakelijk.In 1966 nam Jan samen met Marian Holland de zaak over. Marian kwam uit Groessen waar haar ouders een horeca gelegenheid hadden annex textielzaak. Jan en Marian stopten meteen met het venten, en legde  het accent op de eigen winkel. Tijdens de vakwedstrijden werden er vele prijzen behaald: kampioenschappen van Gelderland- van Nederland- onderscheidingen van Koningin Juliana en onderscheidingen van de commissaris der Koningin van Gelderland. Tijdens deze periode streefden zij naar een groter assortiment met luxe en buitenlandse soorten. Zo werd de naamsbekendheid weer verder vergroot en kwaliteit werd het handelsmerk.

Lees verder…

1998 – heden

In 1992 kwam hun zoon Wim Godschalk in de zaak werken van zijn ouders. Zij gingen een samenwerkingsverband aan voor 5 jaar. In 1998 namen Wim Godschalk en Monique Even de zaak over. Zij handelen en werken naar de kenmerken van het bedrijf: kwaliteit-service-naamsbekendheid. Speerpunten die al vanaf 1901 hebben geleid tot een bedrijf welke al meer dan 120 jaar bestaat en het predikaat “hofleverancier”mag dragen.

Lees verder…

Meld je aan voor onze nieuwsbrief